20
март
2024
Ыстық тамақ
Ыстық тамақтың сапасын бақылау мақсатында мектепте бракераж комиссиясы құрылып, құрамы бекітіліп, жұмыс істеуде. Тегін және жеңілдетілген ыстық тамақпен қамтылуы барысында мектеп асханасының санитариялық жағдайын, азық түлік сапасын, күнделікті ас мәзірін нормаға сай берілуі қадағаланып және күнделікті сынама алынуын мектеп медбикесі А.Болат бақылауда. Бекітілген ас мәзіріне сай ыстық тағамдар дәмді, нормаға сай және сапалы. Оқушылардың тегін және жеңілдетілген ыстық тамақпен қамтылуы күнделікті есебі жүргізіледі. Мектеп асханасының санитарлық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, қуыру цехтары, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер,азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. Шикізаттың жеткілікті қолданылуы, дайын астың оқушыларға таратуға болатыны мен сапасы туралы бракераждық журнал уақытылы толтырылған. Бекітілген ас мәзірі бар. Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде. Тәуліктік сынама алу мен сақталу қамтамасыз етілген. Аспазшылардың сырт киімдері санитарлық –гигиеналық талапқа сай. Асханада дұрыс тамақтануға байланысты стендтер ілінген. «Бақылау асы» қойылған. Асхана буфетінде тыйым салынған тағамдар жоқ.